Házirend

Kérek minden csaligyártót és horgászt, ha horgászattal kapcsolatos filmet szeretne forgatni a Hidegvölgyi Horgásztavon azt a Tógazdával engedélyeztetni szíveskedjen!

Általános szabályok és elvárások

 1. A tó területére engedély nélkül gépjárművel behajtani tilos, behajtási engedélyt csak a tógazda vagy a halőr adhat.
 2. Tilos: mások nyugalmának zavarása, mulatozás, kiabálás, veszekedés, a tóban fürdés, növényzet írtása, szemetelés, csónak használata, a tavon élő állatokat bántalmazása
 3. A horgász minden esetben köteles a halőr háznál ki és bejelentkezni, ellenőrzés céljából megállni. A halőr utasításait a horgász és a kísérői kötelesek betartani.
 4. A horgásztóból kifogott halakat szákba rakni, elvinni TILOS, megvásárlásukra sincs lehetőség.
 5. Térítésmentesen lehet a tó területén sátrat verni, kempingezni. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken szabad.
 6. Éves vagy napijegyes horgász két főt meghaladó kísérőt csak telefonos egyeztetés után hozhat magával.

Hidegvölgyi-tó általános horgászrendje

 1. Minden horgász, beleértve a bojlis horgászokat is fejenként 2 bottal és botonként egy darab egyágú horoggal horgászhat. A 3 botos horgászatra elsődleges egyeztetés alapján van lehetőség.
 2. A tóba halat telepíteni tilos, erre csak a tulajdonos jogosult.
 3. A békéshalasoknak és a pergető horgászoknak az állványos halbölcső KÖTELEZŐ, melyet igény esetén biztosítunk (1000 HUF/nap).
 4. Tilos: szemetelni, a kifogott hallal állva fotózkodni, a halat a szeménél vagy a kopultyú alá nyúlva fogni, a békéshalas horgásznak etetőbóját, főzsinorként fonott zsinort használni (dobóelőke engedélyezett), élő vagy elpusztult csalihal, illetve halszelet, haldarab csaliként való alkalmazása!
 5. Szemetelés, rongálás, elpusztult vagy beteg hal észlelése esetén köteles a halőrt értesíteni.
 6. A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: golyóstoll, személyazonosság igazolására szolgáló arcképes igazolvány, halmérleg, horogszabadító, nagyméretű szák, haltartó háló, mérőszalag és HALBÖLCSŐ!
 7. A horgász a halőrrel egyeztetett vagy előre lefoglalt partszakaszon és az ahhoz tartozó vízterületen (szektorban) horgászhat (elkerülve a középvonalat meghaladó dobást), kivétel ez alól a pergető horgászat.
 8. Állománymegóvás céljából: compót, csukát, süllőt, fekete sügeret, csapó sügeret, "spanyol mintás" pontyot, amurt – mérettől és időszaktól függetlenül – vissza kell engedni a vízbe, elvitelükre nincs lehetőség.
 9. Harcsa fogás esetén a harcsát visszaengedni tilos, viszont haladéktalanul értesíteni kell a halőrt és egyeztetni vele a hal további sorsáról.
 10. A békéshalak közül minden 10 kg-ot meghaladó és a ragadozó halak közül minden 4 kg-t meghaladó kifogott halat, a horgász azonnal köteles jelenteni, a szolgálatban lévő halőrnek. A halőr érkezéséig kérjük már a fotózás előtt a kifogott békés halat bölcsőben tárolni, ragadozó halat pedig merítőben tárolni.
 11. Kötelező a békés halas horgászoknak a horgászat előtt a kívánt helyet telefonon lefoglalni, a pergető horgászoknak pedig telefonon bejelentkezni.
 12. Az etető hajó használata engedélyezett. A behúzó kocsik térítésmentesen használhatók.
 13. Kérjük a halbölcsőt vagy merítőt bérlő horgászt, hogy az átvett eszközt vizsgálja meg az éppség tekintetében, mert leadáskor a megrongálódott eszköz árát a halőr a horgászra terhelheti. A bérelt halkímélő eszközöket kérjük tisztán visszadani. 
 14. Lehetőséget biztosítunk, hogy békés halas horgászatról pergetésre váltsatok vagy fordítva, de ehhez a halőrrel egyeztetni szükséges. Vegyes nappali horgászat ára 5 000 Ft.
 15. Kötelező a horgásznak a halat kíméletes fárasztani és partra emelés után a halkímélő eszközöket használni!
 16. Egyéb információk telefonon: +36 30 3200 370
 17. Kérek minden horgászt, hogy amennyiben szabályszegést vagy a házirenddel ellentétes magatartást tapasztal, vagy figyelmeztesse a szabályszegőt a házirendre, vagy haladéktalanul értesítse telefonon a halőrt.
 18. Szürkeharcsa fogása, illetve lehetőség esetén (a nagy méretre tekintettel) már fárasztás közben azonnal értesíteni a halőrt! Szürkeharcsát a tóba visszaengedni szigorúan TILOS!

Pergető horgászat szabályai

 1. A Hidegvölgyi Horgásztavon a pergetőknek kötelező az állványos halbölcső (a tónal bérelhető 1.000 Ft / nap), gumirozott merítő, szájfeszítő, horogszabadító fogó vagy csipesz, harapásgátló előke.
 2. A ragadozó halakra csak műlegyező vagy pergető horgászat engedélyezett a műcsalikon használható a hármas horog.
 3. A pergető horgászoknak a szájfogó (grip), szájbilincs és pányva használata TILOS.
 4. Kötelező a horgásznak minden általa kifogott 4 kg vagy azt meghaladó csukánál vagy 3 kg vagy azt meghaladó süllőnél a halőrt azonnal értesíteni (+36 30 3200 370), a halőr érkezéséig kérjük a halat merítőszákban a vízben tárolni!
 5. A horgász által kifogott rablóhalat semmilyen esetben sem szabad állva kézben tartani vagy vinni.
 6. A pergető horgász köteles horgászat közben a gumírozott merítőt lábnál tartani a halbölcsőt pedig a tartózkodási helytől 5 méteren belül nyitott állapotban elhelyezni.
 7. Kérek minden horgászt, hogy amennyiben szabályszegést vagy a házirenddel ellentétes magatartást tapasztal (pl.: gereblyézés, stb..), vagy figyelmeztesse a szabályszegőt a házirendre, vagy haladéktalanul értesítse telefonon a halőrt.
 8. Szürkeharcsa fogása, illetve lehetőség esetén (a nagy méretre tekintettel) már fárasztás közben azonnal értesíteni a halőrt! Szürkeharcsát a tóba visszaengedni szigorúan TILOS!