Házirend

Általános szabályok a Hidegvölgyi-tavon elvárt viselkedéshez

1. Belépés kizárólag érvényes horgászjeggyel lehetséges.
2. A tóhoz érkező gépjárművek a kijelölt helyen őrzés nélkül, térítésmentesen parkolhatnak. A tó területére szigorúan tilos gépjárművel behajtani. Mozgásukban korlátozott horgászoknak a személyzet saját gépjárművel segít a horgász állást elfoglalni, felszerelésükkel együtt.
3. Mások nyugalmának zavarása tilos.
4. A horgászat befejeztével a horgász minden esetben köteles a kijáratnál ellenőrzés céljából megállni.
5. A kifogott – szabályoknak megfelelő elvitelre szánt - halat köteles a halőrnek bemutatni, leméretni és árfolyam alapján kifizetni.
6. A tó területén sátrat verni, kempingezni – a halőrrel való előzetes egyeztetés alapján – van lehetőség. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken szabad.
7. A horgászhelyen semmilyen építmény nem létesíthető, és a horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható / tárolható.
8. A növényzet irtása bármilyen formában TILOS.
9. A tó körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartása ajánlott.
10. A tóban fürdeni TILOS!
11. A tó területén található állatokat kérjük barátsággal kezelni, környezetükben az állatokat zavaró viselkedést mellőzni.

Hidegvölgyi-tó horgászrendje

1. Minden horgász, beleértve a bojlis horgászokat is fejenként maximun 2 bottal és botonként egy darab egyágú horoggal horgászhat. Ez alól egyedüli kivétel a pergető horgász.
2. Éves területi jeggyel rendelkezők időszakosan külön térítés nélkül, napijegyesek pedig éjszakai jegy megváltásával horgászhatnak éjszaka.
3. A ragadozó halakra csak pergető vagy műlegyező horgászat engedélyezett. Élő vagy elpusztult csalihal, illetve halszelet, haldarab csaliként való alkalmazása TILOS! Kivétel a téli lékhorgászat, melyre biztonsági okokból kizárólag a tógazda adhat engedélyt.
4. A tóba halat telepíteni tilos, erre csak a tulajdonos jogosult.
5. A pontymatrac használata mindenkinek KÖTELEZŐ, melyet igény esetén biztosítunk (1000 HUF/alkalom).
6. Teríték készítése tilos, a megtartani nem kívánt vagy nem megtartható halat haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. Ez alól csak a hatósági felmentés birtokában lebonyolított horgászversenyek jelentenek kivételt.
7. A tó területén a halőr jogosult a horgászó, vagy távozó személyek és járművek ellenőrzésére. Utasításait minden horgász és kísérője köteles betartani.
8. Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni vagy folytatni tilos, a horgászat során keletkező hulladékot a hulladékgyűjtőkben kell elhelyezni. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket betartani és másokkal betartatni!
9. Bármilyen szabálysértés észlelése esetén a horgász haladéktalanul köteles a halőrt értesíteni.
10. A horgász a fogott megtartható halat a horgászat befejezéséig köteles magánál tartani és az ellenőrzéskor bemutatni.
11. Kötelező érkezéskor és távozáskor a halőrnél ki-, illetve bejelentkezni. Ennek elmulasztása esetén a horgász területi jegye bevonható.
12. A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: golyóstoll, személyazonosság igazolására szolgáló arcképes igazolvány, horgászatra jogosító – a halgazdálkodásra jogosult által kiállított területi jegy, halmérleg, horogszabadító, szák, haltartó háló, mérőszalag, és PONTYMATRAC!
13. A horgászatra jogosító jeggyel rendelkezők csak a részükre kijelölt – halőrrel egyeztetett - partszakaszokon és az ahhoz tartozó vízterületen / szektorban / horgászhatnak.
14. Lehetőség szerint mindent el kell követni a szektoron kívüli horgászat elkerüléséért.
15. Pontyból, amúrból a maximálisan elvihető méret 5 kg, naponta maximum fajtánként 2 db. Az e feletti példányokat kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.
16. Kárászból, keszegből naponta 5 kg vihető el.
17. Állománymegóvás céljából a compót, csukát, süllőt – mérettől függetlenül – vissza kell engedni a vízbe.
18. Harcsa fogás esetén értesíteni kell a halőrt, és egyeztetni vele a hal további sorsát.
19. Minden bojlis horgásznak kiemelt figyelmet kell fordítania a fogott halak épségének megőrzésére, melyeket a halőrök folyamatosan ellenőriznek, és a nem megfelelő bánásmód észrevételekor a horgászt távozásra szólíthatják fel! Halat állva fényképezni szigorúan TILOS!
20. Minden 15 kg feletti fogást azonnal köteles jelenteni a szolgálatban lévő halőrnek, addig kizárólag pontyzsákban lehet tartani. Minden 15kg-nál nagyobb halat fényképezni csak a halőr vagy a tógazda jelenlétében lehet!
21. Nagyméretű merítő szák kötelező!
22. A kijelölt bojlis helyek telefonon foglalhatóak.
23. Pergető horgászokat áprilistól - szeptemberig, előzetes telefonon történő egyeztetés alapján (bejelentkezéssel) fogadunk
24. Száj fogó (gripper), szájbilincs és pányva használata tilos!

Hidegvölgyi-tó Árlista

1. Napi jegy 06:00 napnyugtáig -ig (12 óra) 4.000,- Ft
2. Éjszakai jegy 18.00-06:00-ig (12 óra) 4.000,- Ft - november 1 től március 15 ig szünetel
3. Pergető jegy 4.000,- Ft
4. 24 órás jegy 5.000,- Ft
5. Heti bojlis jegy 28.000,- Ft
6. Éves jegy / egyesületi tagság szükséges / 35.000,- Ft
7. 5 kg alatti ponty, amur 700,- Ft/kg
8. Kárász / keszeg 550,- Ft/kg